Administratief: veelzijdig werk

Miljoenen geldboetes en tienduizenden strafrechtelijke beslissingen per jaar. Bij het CJIB verwerken en behandelen we dit allemaal. Simpel en saai? Zeker niet. Alleen al voor de verkeersboetes gebeurt er veel meer dan je denkt. Denk aan het treffen van een betalingsregeling, het corrigeren van een boete wanneer de flitsfoto niet juist is of het uitzetten van een signalering bij de politie omdat er onbetaalde boetes zijn. Allemaal handelingen die bij het CJIB gedaan worden.

Naast die verkeersboetes innen we ook schadevergoedingsmaatregelen, ontnemingsmaatregelen, dwangsommen en bestuurlijke boetes voor andere overheden. Iedere boete kent zijn eigen procedures en taken. Dit maakt ons werk divers en interessant.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn we operationeel ketenregisseur voor de uitvoering van strafrechtelijke beslissingen. Denk daarbij aan vrijheidsstraffen, taakstraffen en geldboetes. We hebben niet alleen contact met een veroordeelde of slachtoffer, maar ook met onze ketenpartners zoals het Openbaar Ministerie, de Politie, de Reclassering en DJI. Zo opereren we op alle niveaus.

Belangrijk werk

Het is van belang dat we al deze taken zorgvuldig uitvoeren. Daarmee dragen we bij aan een leefbare samenleving en aan de rechtvaardigheid en veiligheid van Nederland. We werken zoveel mogelijk persoonsgericht. Dat wil zeggen dat we maatwerk leveren waar mogelijk, zodat we de inning van boetes en uitvoering van straffen met oog voor de betrokkenen en maatschappij behandelen. Dit maakt onze werkzaamheden soms complex, maar vooral uitdagend.

Zo maken we afspraken voor een betalingsregeling, waarbij we ervoor zorgen dat een betrokkene in staat is deze te betalen, maar ook binnen afzienbare tijd het gehele bedrag betaald. Ook willen we een gedetineerde niet langer vast laten zitten dan nodig, maar ook voorkomen dat een gedetineerde vrij komt voor een straf terwijl hij/zij nog een (andere) gevangenisstraf moet uitzitten. Daarnaast brengen we zoveel mogelijk zaken onder bij dezelfde deurwaarder als dat nodig is om onnodige kosten voor een betrokkene te voorkomen.

Ruimte voor jou

Ben jij een administratieve professional die wil bijdragen aan een rechtvaardige en veilige samenleving? Zit zorgvuldigheid en gestructureerd werken in je DNA? Kom jij volledig tot je recht in een team van collega’s met uiteenlopende taken en achtergronden? Ben je nieuwsgierig en leergierig, heb je een proactieve houding en kun je bovenal goed samenwerken? Er is altijd een plek waar je met jouw administratieve talent een belangrijke bijdrage levert aan de doelstellingen van het CJIB.

Altijd in beweging

Bij het CJIB blijven we continu in ontwikkeling. Aanpassingen in de wet- en regelgeving en de veranderende maatschappij brengen steeds nieuwe werkzaamheden en verantwoordelijkheden met zich mee. We zorgen er altijd voor dat we onze administratie op orde hebben en bieden jou de mogelijkheid om je talent daarbij optimaal in te zetten en jezelf, net als onze organisatie, te blijven ontwikkelen.

Vacatures

Medewerker Informatie- en dataverzoeken

Leeuwarden
MBO 4
36
€3.016 - €3.879 (schaal 7)
Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast
Uitvoerend

Het analyseren van vragen van ketenpartners en het bundelen en verstrekken van informatie, daar houdt het team Ketenvoorzieningen zich onder andere mee bezig. Met jouw gedreven en innovatieve werkhouding bouw je mee aan de ontwikkeling van het team. In deze dynamische omgeving weet je met jouw helikopterview het overzicht te bewaren.

Medewerker Kennis- en Expertisecentrum

Leeuwarden
MBO 4
36
€3.016 - €3.879 (schaal 7)
Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast
Uitvoerend

Een kennisbank opzetten en beschikbaar stellen voor collega’s  en ketenpartners. Daar houdt het Kennis-  en Expertisecentrum (KEC) van het CJIB zich onder andere mee bezig. Met jouw gedreven en innovatieve werkhouding bouw je mee aan de ontwikkeling van het KEC. In deze dynamische omgeving weet je met jouw helikopterview het overzicht te bewaren.