Leidinggeven: uitstappen wanneer mogelijk, instappen wanneer nodig

   

Leidinggeven bij het CJIB is leidinggeven met oog voor de mens. Leidinggeven door te motiveren, te steunen en te inspireren. Iedere collega wordt zo in staat gesteld om bevlogen te werken bij het CJIB en hun loopbaan en zichzelf optimaal te ontwikkelen. Dat werkt wel zo fijn.

Vandaag de dag is het voor veel mensen belangrijk dat werk betekenisvol is. Zingeving en uitdaging gaan daarbij hand in hand. Net als de wens om iets te kunnen bijdragen aan het grotere geheel. We gaan er daarom vanuit dat medewerkers onderdeel van het CJIB willen zijn. Dat zij weten wie zij zelf zijn, wat zij belangrijk vinden en welke talenten zij hebben. En dat zij intrinsiek gemotiveerd zijn om deze talenten in te zetten om van waarde te zijn.

Leidinggevenden zijn daarbij belangrijk. Om te inspireren, faciliteren en ondersteunen, zodat collega's het beste uit zichzelf kunnen halen. Vandaag én morgen. Om dat te bereiken zijn leidinggevenden betrokken, waardoor collega’s optimaal kunnen bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van het CJIB. Leidinggevenden geven hun collega’s de ruimte om binnen de gestelde kaders te werken, wanneer dat nodig is sturen zij bij. Dit doen zij niet alleen op de inhoud van het werk, maar ook op thema’s die van belang zijn voor een goede samenwerking, zoals integriteit en reflectie.

Geen vacatures

Leiderschapsprogramma

Leiderschap vraagt om een kritische blik op jezelf, je rol, hoe je zichtbaar bent en hoe je vertrouwen geeft. Hierbij is van belang dat je continu blijft leren en jezelf blijft ontwikkelen.

Daarom worden leidinggevenden bij het CJIB ondersteund met een leiderschap-ontwikkelprogramma wat jou faciliteert in jouw ontwikkeling. Zo is er ruimte om vraagstukken bespreekbaar te maken die voor jou en jouw team relevant zijn en persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt onder andere via intervisie. Daarnaast geeft het leiderschapsprogramma inzicht in de strategische koers van het CJIB en worden er handvatten gegeven hoe jij hier met jouw team mee aan de slag kunt.

Persoonlijk leiderschap

Het CJIB doet recht aan de samenleving. Dat kan alleen als collega’s hun eigenheid en potentieel inzetten en van daaruit regie pakken en richting geven aan hun werk en loopbaan. Daarom stimuleren leidinggevenden het goede gesprek, zijn ze open over wat nodig is om goed resultaat te leveren en reflecteren zij samen met medewerkers regelmatig op wat zij doen, waarom en hoe.

Ontwikkeling en groei

Het CJIB kent verschillende kerntaken (meer dan je denkt!). Dat betekent dat er leidinggevenden nodig zijn voor verschillende teams met gevarieerde focusgebieden. Ieder team en iedere taak vraagt om een andere kijk op leiderschap. Daarom vragen wij van leidinggevenden dat zij zich blijven ontwikkelen en aanpassen waar nodig. Zodat zij blijvend het beste uit hun team en individuele teamleden kunnen halen. Altijd vanuit dezelfde bedoeling en met hetzelfde perspectief: de mens centraal.