IT & Data: We make IT happen

   

Meer dan 400 IT-professionals zorgen er elke dag voor dat het CJIB draait. Dat de processen en systemen worden onderhouden en doorontwikkeld. We realiseren oplossingen die er toe doen. Creëren waarde voor de samenleving; voor burgers, organisaties, ketenpartners en opdrachtgevers. En natuurlijk niet te vergeten; voor onze eigen collega’s.

Als overheidsorganisatie met een bijzondere maatschappelijke opgave, gebruiken we nieuwe en uitdagende technologieën die we op een zorgvuldige en relevante wijze inzetten. Denk aan robotisering, AI en het slim inzetten van algoritmes. Hierbij hebben we aandacht voor monitoring en optimaliseren van processen, zodat we de gebruikerservaring steeds kunnen verbeteren. Zo dragen we bij aan de persoonsgerichte benadering van het CJIB.

Nieuwe mogelijkheden door krachten te bundelen

De IT-organisatie werkt met elkaar in vier samenhangende opgaven: IT Voortbrenging, IT Voorzieningen, Data en Innovatie. IT voortbrenging  houdt zich bezig met IT-oplossingen voor onze business, zodat onze collega’s hun werk goed kunnen uitvoeren. Het gaat dan met name om software- en applicatieontwikkeling. Dit wordt uitgevoerd door IT professionals, die volledig agile werken. Onderverdeeld in ongeveer 40 DevOps teams die bestaan uit agile analist(en), testanalist(en), Java Ontwikkelaar(s), OPS-er(s) en een productowner vanuit de business. 

Bij IT voorzieningen ligt de focus op IT4IT, de migratie van de verschillende datacenters en onze Servicedesk. Kort samengevat is IT Voorzieningen verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, instandhouding en vernieuwing van de IT-infrastructuur van het CJIB.

Data en Innovatie bundelen met regelmaat hun krachten om samen invulling te geven aan datagedreven werken en het verder brengen van kansrijke innovaties. Met als doel om data te gebruiken voor het bedenken van oplossingen, in te spelen op veranderingen en het CJIB te helpen effectief te (blijven) werken. Het team voorziet de organisatie van analyses en visuele overzichten, waardoor inzicht wordt verkregen en er indien nodig tot actie kan worden overgegaan. Ook is er ruimte voor vrije innovatie, zodat er voor iedere CJIB’er tijd is om een idee uit te werken of om een technologie te toetsen.

Samen met de business werken aan slimme oplossingen

Een uitdaging voor IT is het helder definiëren van de vraag van de business. Wat is de vraag achter de vraag? Onze investering in tijd en aandacht hiervoor aan de voorkant, betaalt zich aan de achterkant altijd uit in nog slimmere en efficiëntere oplossingen. Het CJIB maakt optimaal gebruik van technologische mogelijkheden, ontwikkelt digitale dienstverlening en bedenkt innovatieve oplossingen. Op deze manier geven we op een verantwoorde en zorgvuldige wijze invulling aan de mogelijkheden die onze data biedt.

De vier opgaven van IT hebben ieder hun eigen focus, bijdrage en waarde. Het succes zit in partnership. Door de samenwerking tussen de opgaven onderling en open communicatie met onze omgeving, blijven we op een agile wijze met elkaar in contact. Deze kortcyclische samenwerking maakt ons zeer wendbaar en stelt ons in staat om snel te anticiperen op (onverwachte) situaties.

IT is mensenwerk

We weten nieuwe dienstverlening slim te combineren met het uitfaseren van verouderde oplossingen. Door in het ontwerp aan de voorkant na te denken over onderwerpen zoals privacy, security, ethiek en informatiehuishouding kijken we verder dan alleen de gestelde vraag. We belichten vragen van verschillende kanten, waardoor we een complete en goede oplossing kunnen bieden.

Naast de waarde die de afdeling IT & Data levert aan het CJIB, bieden we ook volop kansen aan onze collega’s. We bieden mooie traineeships en opleidingen aan, hebben samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten en heten ook participatiekandidaten van harte welkom. IT & Data groeit en we werken nauw samen met HR, in het algemeen en met onze recruiters om de allerbeste mensen te vinden en te binden.

Groot denken, klein beginnen

De resultaten uit het verleden bieden voor ons geen garantie voor de toekomst. Onze kracht zit in het neerzetten van concreet resultaat en het keer op keer voor elkaar krijgen onze dienstverlening verder te verbeteren. Hiervoor krijg jij alle ruimte om te onderzoeken, te innoveren, te verrassen én te verbinden. Om gezamenlijke resultaten neer te zetten waar we samen trots op zijn en die een verschil maken.

Vacatures

Security Specialist

Leeuwarden
HBO
32-26
€3.608 - €5.503 (schaal 11)
Vast dienstverband
Uitvoerend

Op de juiste manier omgaan met privacy en beveiliging. Laat dat maar aan jou over als security specialist. Omdat we bij het CJIB veel werken met persoonsgegevens, hebben we jou nodig. Jij vertelt ons waar de risico’s liggen en wat we hieraan moeten doen. Jouw baan is er 1 met uitdaging en met de mogelijkheid om te werken waar en wanneer het jou uitkomt.

Java Fullstack Ontwikkelaar

Leeuwarden
HBO
32-36
€3.608 - €5.503 (schaal 11)
Vast dienstverband
Uitvoerend

Oplossingen waar je collega’s echt iets aan hebben. Daarvoor zorg jij als Java fullstack ontwikkelaar bij het CJIB. Jij helpt je DevOps-collega’s sneller en beter te ontwikkelen. Wat je daarvoor terugkrijgt? Een werkomgeving waarin je volop kunt leren en experimenteren en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Cloud Engineer

Leeuwarden
HBO
32-36
€3.608 - €5.503 (schaal 11)
Vast dienstverband
Uitvoerend

De kans om te werken met de nieuwste technologieën. De ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en de vrijheid om gedeeltelijk te werken waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt het allemaal als cloud engineer bij het CJIB. Samen met een team van vakspecialisten maak jij ons onze cloudomgevingen mooier en beter.